Versie 2021.06

Doorontwikkeling Nieuwsgroepen

In Meldingen vindt de gebruiker alle updates op basis van activiteit van gebruikers binnen het Jouw Omgeving platform waar hij of zij aan gekoppeld is, bijvoorbeeld een nieuwe rapportage of uitgevoerde actie. 

De lay-out van Meldingen is gelijkgetrokken met andere vernieuwde onderdelen van Jouw Omgeving (zoals Beloningen, Chat en Personen). Dit draagt bij aan meer visuele eenheid in het platform. Tegelijkertijd is hierdoor de responsiveness verbeterd. Dit houdt in dat Meldingen sneller werkt op verschillende apparaten én zich beter aanpast aan de schermgrootte van de browser. Functioneel is er niets aangepast.

Schermafbeelding2021-03-03om14.13.33-9900000000079-9900000000079e3c.png

Doorontwikkeling Krachtenwijzer

De Krachtenwijzer is vernieuwd! De Krachtenwijzer is een digitale tool, gebaseerd op de Zelfredzaamheid-Matrix (ZRM), die een gedetailleerd inzicht geeft in de mate waarin iemands zelfredzaamheid berust op eigen kracht, op eigen netwerk en op professionele hulp. Deze online tool is geschikt voor alle doelgroepen met een hulpvraag en kan ingezet worden door bijvoorbeeld wijkteams, zorginstanties en gemeenten.

De belangrijkste redenen voor vernieuwing zijn gebruikerservaringen en recente toevoegingen aan de ZRM vanuit GGD-A’dam, NJi en Praktikon. 

De belangrijkste wijzigingen op een rij:

  • Toevoeging ZRM-Huishoudens en supplement 'Kind(eren) in gezin' 
    De domeinen voor ZRM-huishoudens en het supplement ‘Kind(eren) in gezin’ zijn toegevoegd. Deze nieuwe supplementen vervangen het Ouderschapssupplement. Bestaande scores en rapportages op de Ouderschapsschalen blijven bewaard. 
  • Verwijdering leeftijdscategorieën
    Alle domeinen worden in de vernieuwde Krachtenwijzer voortaan standaard weergegeven zonder onderscheid in kind, jongere of volwassene. Gebruikers kunnen zelf keuzes maken in welke domeinen wel en niet gescoord moeten worden. 
  • Toevoeging keuzeknop voor Zelfredzaamheid-Matrix 
    Door de Zelfredzaamheid-Matrix aan of uit te zetten maken gebruikers zelf actief een keuze om wel of niet te scoren aan de hand van de ZRM-criteria. Als de Zelfredzaamheid-Matrix aan staat verschijnen tijdens het scoren de ZRM-criteria voor volwassenen en voor jongeren (12 t/m 18 jr.). Bij de ZRM geldt dat kinderen onder de 12 niet (meer) gescoord worden. Als de Zelfredzaamheid-Matrix uit staat kan gebruik gemaakt worden van ondersteunende vragen per domein. Deze zijn zichtbaar onder de (I)nfoknop. Er is geen verschil in vragen voor kinderen, jongeren of volwassenen.
  • Keuzeknop taal (voor cliënt of zorgprofessional) is vervallen
    De formele ZRM definitie van elk domein staat nu vermeld onder de (I)nfoknop, of bij het snel scoren, onder de ‘i’ aan de rechterkant. De vertaling van de ZRM-criteria in toegankelijke taal, wordt op elk scoringsniveau (1 t/m 5) weergegeven. Dit is alleen zichtbaar wanneer de Zelfredzaamheid-Matrix aan staat en is alleen beschikbaar voor de individuele domeinen (kind, jongere of volwassene).
  • Aandachtspunt(en) markeren
    Naast de opties om onder het tandwieltje achter een domein een werkpunt of dossierdomein aan te maken, is er nu ook de mogelijkheid om een domein als aandachtspunt te markeren. Het is aan gebruikers zelf om hier wel of niet en met welk doel gebruik van te maken.

Tip: in het online programma Werken Met Jouw Omgeving voor zorgprofessionals wordt de werking van de (vernieuwde) Krachtenwijzer uitgebreider toegelicht.

Gebruikt jouw organisatie de Krachtenwijzer nog niet en ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem dan direct contact op met je accountmanager, of ons verkoopteam via sales@jouwomgeving.nl

Verbetering hulpmiddel 'Registreren van vermoeidheid' 

Niet Rennen Maar Plannen (NRMP) is een behandelprogramma voor mensen met cognitieve problemen als gevolg van hersenletsel. We hebben het hulpmiddel 'Registeren van vermoeidheid' in NRMP gebruiksvriendelijker gemaakt:

  • Zodra je het hulpmiddel opent, wordt automatisch de dag van vandaag ingevuld
  • Er is een vraag toegevoegd waarbij de gemiddelde ervaren vermoeidheid van de activiteit wordt uitgevraagd. De gekozen optie valt automatisch door naar de volgende pagina, waardoor gebruikers hun ervaren vermoeidheid niet meer per half uur te hoeven selecteren.

Door deze verbeteringen hoeft de gebruiker minder handelingen te doen en kan het hulpmiddel sneller worden ingevuld!

Toevoegingen Werken Met Jouw Omgeving

Het online programma Werken Met Jouw Omgeving is bedoeld voor iedere zorgprofessional die werkt of gaat werken met Jouw Omgeving. In het programma leert de zorgprofessional op basis van video’s en uitleg teksten werken met de verschillende modules van Jouw Omgeving. De volgende onderdelen zijn toegevoegd:

  • Een tijdsindicatie voor het hele programma en per hoofdstuk
  • De pagina 'Hoe nodig je een cliënt uit?' in het hoofdstuk 'Personen' en de pagina 'Zelf een interactief hulpmiddel samenstellen' in het hoofdstuk 'Werkplan'

Bugfixes & Verbeteringen

Hulpmiddelen kunnen vanuit de sysadmin per organisatie worden uitgezet. Stuur een verzoek naar support@jouwomgeving.nl als je één (of meerdere) hulpmiddelen uit wilt laten zetten.